Японски изследователи от университета в Цукуба установиха, че хората, които се

...
Японски изследователи от университета в Цукуба установиха, че хората, които се
Коментари Харесай

Разхождайте се в парка, ако искате да намалите работния стрес

Японски откриватели от университета в Цукуба откриха, че хората, които се разхождат постоянно в парковете или гори, преодоляват доста по-лесно напрежението, обвързван с работното място, написа Science Daily.

Проф. Шиничиро Сасахара и неговият екип проучват данните на 6000 японци на възраст от 20 година до 60 година, работещи хора при оценка на " възприятие на координация ", демографски индикатори и навиците им да се разхождат.

" Чувството на координация " е разбиране, въведено от Арон Антоновски през 70-те години на предишния век. То прави оценка откриването на възприятие за смисъл в живота, различаване и схващане за напрежението и възприятието на подготвеност и дарба да се оправим със напрежението. Изследвания са показвали, че фактори като степента на обучение и съжителството с различен човек усилват възприятието на координация, а пушенето и дефицитът на физическа интензивност го понижават. Хората с високи индикатори при оценка на възприятието на координация са по-устойчиви на стрес.

В края на краищата учените откриват най-високи стойности на възприятието на координация при хората, които постоянно се разхождат в гората, паркове и зелени пространства.

" Изследването ни демонстрира, че разходка най-малко един път седмично в гората или парк може да помогне на хората да покачат възприятието си за координация ", сподели проф. Сасахара.

Изследването е оповестено в Public Health in Practice.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР